Cégünk filozófiája

Az Audatex egy sor olyan szervezési elvet követ melyek ösztönözni hivatottak az innovációt, teljesítőképességet és eredményességet.

 

Gondolkodj a 80-20 szabálynak megfelelően

 

A 80-20 szabály, más néven Pareto-elv, kimondja, hogy számos jelenség esetén a következmények 80%-a az okok mindössze 20%-ára vezethető vissza.
Mi arra ösztönözzük vezetőinket és munkatársainkat, hogy a 80-20 szabály szerint gondolkodjanak. Szervezeti kultúránkban ez azt jelenti, hogy nagyobb hangsúly helyezünk tevékenységeink azon 20%-ára, melyek az értékek 80%-át szolgáltatják ügyfeleink és alkalmazottaink számára. Egyéni szinten, munkatársaink számára a 80-20 szabály segít feladataik prioritásának megállapításában.

 

 

Cselekedj a 30-30 szabálynak megfelelően

 

A 30-30 elv szerint csökkentenünk kell a pazarlást 30%-al, míg a teljesítményünket ugyancsak 30%-al javítjuk. Romló gazdasági helyzetben sok cég törekszik arra, hogy csökkentse a költségeit, viszont a fölösleg kibocsátással, pazarló folyamatok megszüntetésével nem foglalkoznak. Ezek a cégek általában a munkavállalóik számát csökkentik ahelyett, hogy hatékonyságukat növelnék, és munkafolyamataikat racionalizálnák.

 

 

 

Élj a 90-10 szabálynak megfelelően

 

Arra ösztönözzük vezetőinket és munkatársainkat, hogy a kollégáikkal közösen végzett munkájukért 90%-ban vállaljanak felelősséget, és csak a felelősség 10%-át hárítsák át munkatársaikra. Az alkalmazottaktól azt kérjük, hogy a közös projekteket 90%-ban érezzék sajátjuknak, és csak 10%-ban tekintsék közös „tulajdonnak". A 90-10 szabály javítja a munkatársak együttműködését, és megakadályozza a felelősség áthárítását.